StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Najlepsza/ulubiona jednostka w Stronghold Crusader

Samir - 16 Maj 09, 11:18

Oddaję głos na kuszników, gdyż jest to punkt kulminacyjny w obronie zamku ;)
The Headhunter - 9 Czerwiec 09, 18:15

Pałkarze do ataku a łucznicy do obrony
qba124 - 12 Czerwiec 09, 10:45

Ja mnichów(100-200) używam do ''wykrywania'' pułapek. Oczywiście ha(100) i pałkarzy(150). przeciwnika nie ma!!! W zamku do obrony kuszników, łuczników arabskich i na siedzibie pikinierów i mnichów używam...
thompson - 21 Czerwiec 09, 14:49

zdecydowanie wojownicy. jak coś podbijam to zawsze ładuje po 200 łuczników i 100 wojowników, czasami jak kasy nie ma to zamiast nich maulajów.
ponceriusz - 22 Czerwiec 09, 12:21

thompson napisał/a:
wojownicy

W SHC to są tak zwani zbrojni.

thompson napisał/a:
maulajów

Co to maulaj?

thompson - 22 Czerwiec 09, 13:09

wiem ale długo nie grałem to mi sie nazwa wojownik jakoś wpiła. A maulaj to ten arabski zbrojny.
sir Ryszard - 23 Czerwiec 09, 13:57

Oczywiście wojownik kompletny rzeźnik ( jak dojdzie) ma tylko jedną wadę łatwo go podpalić
Black_Monk - 12 Lipiec 09, 16:04

Moje ulubione jednostki:

-Pałkarz - Szybki, zabójczy, potrafi kopać fosę
-Wojownik - wolny, ale jak dojdzie do celu to tylko kusznicy ich zabiją
-Procarz - pies na arabskich wojowników
-Kusznik - pies na europejskich wojowników
-Inżynier - Potrafi obsługiwać maszyny

Nie spolszczyli dialogów arabskich jednostek. Po jakim one mówią?

Maciek - 12 Lipiec 09, 17:04

Po arabsku.
thompson - 12 Lipiec 09, 17:47

lol xD no chyba tak :D

no jak, maulaje sa slabi tez na kusze, i to o wiele bardziej niz na kamienie z procy, wystarczy ze 3 razy dostanie i pada

Black_Monk - 12 Lipiec 09, 21:23

No bo senakomo-gidaleków w jednej misji zostało mi pięciu i do zabicia było 7 maulajów noi się uporali z nimi, ale musiałem strzelać z maksymalnej odległości dla S-G bo by mi ich wyrżneli.
thompson - 12 Lipiec 09, 22:04

no, procarze sa szybsi wiec moga spokojnie strzelac z duzych dystansow, a takze czesciej. z kolei zanim dojda do kusznika to juz beda martwi. z kolei procarz jest tanszy, totez obie jednostki maja swoje zalety. z reszta, jak postawisz ich z 50 to w zadnej jednostce nie bedzie roznicy

P.S. zrobimy legende: :D

- sumuukum/kamantarhop/linasrik - lucznik arabski
- maugaj/al horijar - niewolnik
- senakomuogedalek/haija/byduniuszkle - procarz
- asziafratuharagdek/lenkesmaraszejen/kydri - asasyn
- alhisarnosadir - lucznik konny
- maulaj - arabski zbrojny
- au abrukum - miotacz ognia
:)

Black_Monk - 13 Lipiec 09, 11:59

- bokumorna - niewolnik

[ Dodano: 14-07-2009, 9:24 ]
No mówicie o standardowych jednostkach. A jakie chcielibyście mieć inne jednostki bo ja np.:
Crossbow Sniper czyli strzelec wyborowy, który by był:
-Niewykrywalny z odległości assasyna
-Wytrzymały jak arabski łucznik
-siła strzału i odległość jak u kusznika

[ Dodano: 14-07-2009, 9:27 ]
- mymtaber - łucznik konny

HrabiaDrako - 15 Lipiec 09, 18:09

Heh to by nikt nie robił łuczników ani kuszników bo była by za dobra,chyba że by jakoś droga była taka jednostka.Ja bym chciał Lekką jazdę znaczy konnych włóczników takich co mają siłę pałkarza o obronę łucznika konnego i są od łuczników konnych szybsi,to by dużo ulepszyło grę moim zdaniem.
Grzesiek313 - 17 Lipiec 09, 11:03

HrabiaDrako napisał/a:
Heh to by nikt nie robił łuczników ani kuszników bo była by za dobra,chyba że by jakoś droga była taka jednostka.Ja bym chciał Lekką jazdę znaczy konnych włóczników takich co mają siłę pałkarza o obronę łucznika konnego i są od łuczników konnych szybsi,to by dużo ulepszyło grę moim zdaniem.

Popieram kolegę wyżej , byłby to bardzo ciekawy pomysł . A jeśli chodzi o moją ulubioną jednostkę to chyba kusznicy i zbrojni na koniach . :)